top of page

Stuur een kaart

Wereldwijd zitten christenen gevangen vanwege hun geloof. Een aantal van hen kunt u bemoedigen met een kaart. U vindt op deze pagina een overzicht van de gevangenen en/of hun familieleden die u post kunt sturen

Foto%202_edited.jpg

Susanna Koh

Maleisië

Op 13 februari 2017 werd Susanna's man, Raymond Koh, op klaarlichte dag ontvoerd door vijftien gemaskerde mannen. Sindsdien is hij vermist.

TWEN-ERITREA-300x294.jpg

Twen Theodros

Eritrea

Sinds 2005 zit Twen gevangen omwille van haar geloof. Ze was 23 toen ze gearresteerd werd. Haar geloof is nog steeds sterk en haar gezondheid is goed.

Untitled.png

Mussie Ezaz

Eritrea

Jeugdleider Mussie Ezaz uit Eritrea werd in september 2007 gearresteerd. Hij is lid van de Kale Hiwot (Word of Life) Church. Medegelovigen omschrijven hem als een aardige, vrijgevige en getalenteerde leider.

zhao wenling.png

Zhao Weiliang

China

De Chinese christen Zhao Weiliang was tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zhao was met andere christenen liederen aan het zingen, toen er een inval door de politie plaatsvond. Hij werd beschuldigd van “het ondermijnen van de staat” en veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

sas-83c32c1c8af80362b1555a55e7315f6c.png

Alimujiang Yimiti

China

 In januari 2008 werd Alimujiang gearresteerd en beschuldigd van ‘ontwrichting van de nationale overheid en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid’. Als Chinese ex-moslim was hij erg actief in een groeiende Oeigoerse gemeente.

a17362ef645a0aa8e99fac8040e1a73f.jpg

Haile Nayzgi

Eritrea

Haile Nayzgi werd op 23 mei 2004 opgepakt. Vanaf het begin van zijn gevangenschap mocht hij geen
contact met zijn vrouw en kinderen hebben. Inmiddels is zijn gezin gevlucht naar Sudan.

DinN3orXcAE3ZFX.jpg

Kiflu Gebremeskel

Eritrea

Gebremeskel werd op 23 mei 2004 thuis opgepakt. Sindsdien hebben zijn vrouw en vier kinderen hem niet meer gezien. In 2012 werd Gebremeskel door een van zijn gemeenteleden in een ziekenhuis gezien. Hij zag er slecht uit en had veel gewicht verloren.

downloads (1).jfif

Imran Ghafur

Pakistan

De Pakistaanse christen Imran Ghafur Masih is in 2010 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege blasfemie. Ook moet hij een boete van ruim duizend euro betalen.

Kidane-Weldou.jpg

Kidane Weldou

Eritrea

Kidane Weldou verdween in 2005 plotseling en zou sindsdien in de Karsheli gevangenis zitten.

zhao wenling vrij.png

Tohar Haydarov

Oezbekistan

Tohar Haydarov is een jonge christen en woont in Oezbekistan. Op 18 januari 2010 werd hij opgepakt, beschuldigd van drugshandel en veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Tohar is begin november 2016 plotseling (vervroegd) vrijgelaten.

downloads (2).jfif

Zhang Shaojie

China

De Chinese voorganger Zhang Shaojie (51) werd op 16 november 2013 gearresteerd in zijn kerkgebouw. Zhang werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf vanwege ‘het verzamelen van een menigte om de openbare orde te verstoren’. Volgens zijn dochter Esther Zhang wordt Shaojie gemarteld en lijdt hij enorm mentaal en fysiek.

bakrom.png

Bakhrom Kholmatov

Tajikistan

Bakhrom Kholmatov uit Tajikistan werd beschuldigd van het laten zingen van liederen die aanzetten tot extremisme en het uitdelen van christelijke boeken. Hiervoor werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Op 18 december werd hij vervroegd vrijgelaten. Bakhrom is nu herenigd met zijn vrouw Gulya en hun drie kinderen.

Lijst met gevangenen: Ontmoet het team
Lijst met gevangenen: Contact

Blijf betrokken!

GRATIS MAANDBLAD
Blijf op de hoogte.

STEUN
Help vervolgde christenen met uw gift.

OVER ONS
Ontdek ons werk.

Hebt u nog vragen of opmerkingen?
Contacteer ons dan via dit formulier of via de onderstaande gegevens.

bottom of page